Een van de weinige scheppingen van stadsarchitect Dudok die de tand des tijds niet hebben overleefd is het Verkeershuisje. Oudere Hilversummers kennen het nog allemaal: het karakteristieke VVV-kantoortje op de hoek van het Stationsplein en de Stationsstraat, recht tegenover het al even beroemde Hotel Jans. Het Verkeershuisje, zoals het in de volksmond werd genoemd, werd geopend in 1921 en zou volgend jaar dus een eeuw hebben bestaan. Maar het werd in 1971 gesloopt, net als Hotel Jans een paar jaar later. De belangrijkste onderdelen van het gebouwtje werden opgeslagen maar raakten later zoek. Eeuwig zonde. Hoe mooi zou het niet geweest zijn als reizigers bij het verlaten van het station werden begroet door twee honderdjarige pandjes van Dudok: de politiepost aan de oostkant en het VVV-gebouwtje aan de centrumkant. Een passender entree tot Dudoks fraaie tuinstad is er niet. Maar wie weet biedt de herontwikkeling van Hilversums stationsgebied een nieuwe kans. Mede daarom deze site: een eerbetoon aan een verloren pareltje van Dudok.