Het is lastig te bepalen waar Dudoks Verkeershuisje precies heeft gestaan. Dat komt doordat alle ijkpunten van destijds in de loop der tijd zijn gesloopt of veranderd. Het oude station en Hotel Jans, bijvoorbeeld. Ook het Stationsplein en de wegen in die buurt liepen een beetje anders dan nu.

Luchtopname van het stationsgebied in 1961.

De Stationsstraat liep tot 2007 rechtdoor het spoor over via de beruchte Grote Spoorbomen, die heel vaak dicht waren. De Koninginneweg kwam, net als nu, vanuit het noorden uit op de Stationsstraat. Wie vanuit de Koninginneweg de Stationsstraat overstak kwam uit bij het beroemde Hotel Jans, waar menig Hilversummer heeft leren dansen. Hotel Jans, dat in 1974 is gesloopt, lag op de hoek van de Stationsstraat en het Achterom. Niet het Achterom dat we nu kennen, maar een straatje in het verlengde van de Koninginneweg dat al lang verdwenen is. Tegenover Hotel Jans, op de andere hoek van de Stationstraat en het Achterom, lag Dudoks Verkeershuisje. De ingang was aan de zijde van de Stationsplein.

Voetgangers konden vanaf 1914 zonder te wachten het spoor oversteken via een metalen voetgangersbrug, parallel aan de Stationsstraat en de Grote Spoorbomen. Wie aan de centrumkant de brug afdaalde, keek letterlijk neer op het bekende VVV-huisje.